"SAINT EPIPHANIOS"
CULTURAL ACADEMY
INSTITUTE OF STUDIES, RESEARCH AND CULTURE

Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Η Πολιτιστική Ακαδημία «Άγιος Επιφάνιος» – Ινστιτούτο Μελετών, Ερευνών και Πολιτισμού, η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν από το 2010  και κάθε χρόνο το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Στόχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από διαλέξεις για επίκαιρα, σύγχρονα και διαχρονικά θέματα. Μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό αυτό θεσμό, το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου επιδιώκει να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Από το 2019 στο Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο έχουν καθιερωθεί διαλέξεις προς τους νέους, μαθητές και στρατιώτες, με κεντρικό θεματικό άξονα τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Η δράση αυτή αποβλέπει στη διεύρυνση των αναζητήσεων των νέων.

Ομιλητές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλων Πανεπιστημίων, ειδικοί από επιστημονικά ιδρύματα και οργανισμούς, καθώς επίσης και σημαντικές προσωπικότητες εκτός ακαδημαϊκού χώρου.

Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου 11ος κύκλος διαλέξεων

EN